Materialeguide til fliser og klinker

Fliser og klinker er både praktiske og smukke, og de findes i et hav af forskellige materialer. Læs med her og bliv inspireret til, hvilke der passer bedst til dig, dit badeværelse og ikke mindst dit rengøringstemperament.

Af: Marie Kiersgaard Espersen
Foto: Christina Kayser Onsgaard m.fl
Kilde: Bolius.dk

Nybygget badeværelse med udsigt. Klinker af skifer på gulvet og rå granit på væggen.
DRØMMEBAD MED SKIFERGULVE OG GRANITVÆG
Parret til dette badeværelse holder meget af wellness-rejser. Derfor besluttede de sig for at føre wellness-stemningen videre i deres nye badeværelse med grove granit-sten på væggen. På gulvet er der lagt skifer for at fuldføre den naturlige og nordiske stemning.
SORT GRANIT, LAVA OG RØGET EG. I palævillaens nye bad er der leget bevidst med sammensætningen af eksklusive materialer.
SORT GRANIT, LAVA OG RØGET EG.
I palævillaens nye bad er der leget bevidst med sammensætningen af eksklusive materialer. Her ses sorte granit fliser på gulvet, vaskemøbel i røget eg, bordplade i glaseret lavastens bordplade og Vola-armaturer i messing.

SKIFER

Hvad Skifer er en natursten og er dannet af lag af ler. Dens lagdelte struktur har gjort den meget populær som belægning, da det gør den nem at kløve i tynde men store flager.

Udseende Skifer har en ru og ujævn overflade, men kan også fås slebet og mere glat. Skifer fås i mørke farver som sort, mørkegrå og sølvgrå.

Fordele Skifer er et stærkt og holdbart materiale. Den kan holde i mange år og kan tåle vand.

Ulemper Skifers mørke farve synliggør kalk. Desuden kan kalk og skidt let sætte sig fast, hvis man vælger en skifer med ru overflade.

Anvendelse Skifer kan bruges alle steder. Både indendørs og ude samt på vægge, gulve og bordplader.

Rengøring Skifer er nem at rengøre. Brug sæbespåner og vær forsigtig med syreholdige produkter.

GRANIT

Hvad Granit er en natursten

Udseende Granit findes i flere nuancer, men bliver oftest brugt i sort og grå. Granit er karakteristisk ved dets varierede farvespil og glimtende udseende, der især kommer frem, når det bliver slebet. Uslebet har det et mere groft og mat udseende.

Fordele Granit er et stærkt og hårdt materiale, der ikke suger, hvis du spilder på det. Granit holder derfor i mange år.

Ulemper Da granit er et naturmateriale, varierer udseendet.  Skal du bruge meget granit, er det derfor en god idé, at købe det hele på én gang, da det ellers kan se forskelligt ud. Desuden skal du være opmærksom på, at en blankpoleret granitflise kan blive meget glat at gå på, mens der på en ru granit let kan sidde snavs og kalk fast.

Anvendelse Granit var meget populært i 80’erne, men er det ikke så meget mere. Det bruges ofte som bordplade og som gulvfliser på badeværelset og i køkkenet.

Rengøring Spørg forhandleren, når du køber dine granitfliser. De fleste granitfliser kan dog godt tåle syreholdige kalkfjernere. Herudover kan du bruge sæbespåner og en gang imellem universalrengøring.

 

GLEM IKKE FUGEN!

Mange tænker kun på, hvilken flise de skal have og glemmer alt om fugen. Men fugen er mere end bare et mellemrum. Den kan faktisk ændre hele udtrykket. Tænk derfor både over, hvilken farve og bredde du ønsker fugen i. Generelt lyder reglen, at rustikke fliser kan bære bredere fuger end glatte fliser. Desuden giver fuger i samme nuance som flisen ro, mens en fuge i kontrastfarve, skaber liv og fokus på flisemønsteret. Har du fliser på både gulv og væg, giver det harmoni at lade fugerne passe sammen.

RU ELLER GLAT OVERFLADE?

Vand gør glaserede fliser mere glatte, og det kan have betydning for skridsikkerheden i badet. Fliser med en mere ujævn og ru overflade har bedre skridsikkerhed og er derfor det mest fornuftige valg i et vådrum – i sær hvis badet benyttes af børn eller gangbesværede. Omvendt samler fliser med ujævn overflade lettere kalk end de glatte flisetyper. Det er derfor vigtigt at flisen er robust og tåler syreholdige afkalkningsmidler.

TRAVERTIN I FORBANDT. Badeværelse med fliser i travertin og skulpturelt badekar
TRAVERTIN I FORBANDT.
Arkitekt Anders Barslund har valgt flisen på grund af dens enkelthed og dens smukke farvespil.
TERRAZZO I 1920’ER BADET. Ny terrazzogulv på badeværelse i Ølandssten og hvid beton
TERRAZZO I 1920’ER BADET.
Dette gulv er et støbt terrazzogulv. Oprindeligt var der terrazzo på badeværel-sesgulvet i dette rækkehus, men det gamle er erstattet af et nyt støbt af hvide Ølandssten og hvid beton. Overfladen har herefter fået sæbebehandlinger, så den fremstår helt silkeblød.

TRAVERTIN

Hvad Travertin er en natursten i kalk.

Udseende Fliser i travertin har naturligt en hullet overflade, men de bliver ofte udlignet med en spartelmasse. Fliserne har en varm og flot lys sandfarvet nuance.

Fordele Den er flot og naturlig med flotte farvenuancer

Ulemper Da flisen består af kalk, suger den let. Flisen vil derfor få en plet, hvis du spilder på den. Kalken betyder også, at den ikke kan tåle syreholdig kalkfjerner, som man normalt bruger til at fjerne kalk i sit badeværelse.

Anvendelse Stenen kan bruges både på gulv og vægge i badeværelset og køkkenet. Men hvis du ikke har mod på at imprægnere og behandle den ofte, skal du undgå at lægge den på udsatte steder som i brusenichen og køkkengulvet, hvor man ofte spilder.

Rengøring Da stenen selv består af kalk, kan den ikke tåle syreholdig kalkfjerner. I stedet skal du sørge for at imprægnere eller vokse flisen inden brug, samt bruge et mildt og syrefrit almindeligt rengøringsmiddel.

TERRAZZO

Hvad Terrazzo er et blandingsmateriale, der består af cement med marmorstykker i. Terrazzo støbes ofte direkte på gulvet, men kan også fås som flise. Her er den dog mindre robust.

Udseende Marmorstykkerne giver terrazzo et fint farvespil. Terrazzo er ofte hvidt og sort, men fås også i mange andre farvekombinationer.

Fordele Terrazzo er et meget slidstærkt materiale. Det prikkede udseende skjuler desuden let snavs.

Ulemper Terrazzo kan virke hårdt og køligt. Det har et naturligt mønster, og kan derfor virke rodet, hvis du kombinerer det med farver, mønstre og markante fuger. Da du ikke må rengøre det med syreholdig kalkfjerner, er det dumt at bruge det på et udsat sted som i brusenichen. Generelt bør du i vådrum kombinere den med en epoxyfuge, så vand ikke kan trænge ind i siden.

Anvendelse Terrazzo kan bruges på gulvet i badeværelset og køkkenet samt til håndvaske og borde. Terrazzo var især populært før 50’erne i parcelhuse og københavnske lejligheder. Efter at have være udskældt og set ned på i mange år, er det igen blevet populært og hipt.

Rengøring Du må ikke bruge syreholdig kalkfjerner på terrazzo. I stedet skal du bruge sæbebaseret rengøringsmiddel og fjerne kalk med skuremiddel, en glasskraber eller en børste.

FLISEN SKAL PASSE TIL RUMMET

Dit valg af fliser skal ikke bare passe til dig og din smag, de skal også passe til rummet og dets proportioner. Den gyldne regel om, at man kun må bruge små fliser i små rum, skal man tage med et gran salt. Når man vælger små fliser, giver det automatisk flere fuger, og det kan virke meget voldsomt i et lille rum. Derimod vil få, men store fliser give visuelt ro i et lille badeværelse.
I et lavloftet rum kan du skabe en illusion af mere højde, hvis du monterer fliserne på højkant, og lyse farver vil desuden få dit rum til at virke større end mørke fliser. Desuden kan et lille bad have gavn af blanke fliser, der skaber refleksioner og genskin, frem for en helt mat flise.

LAD FLISEN MATCHE HUSET

Valget af fliser til badet er ikke en isoleret beslutning, men må gerne afspejle husets alder og arkitektoniske stil. Bor du fx i en gammel murermestervilla, bør du tænke i mere traditionelle fliser med et klassisk look. Her er det oplagt at hente inspiration i nogle af badeværelsets oprindelige komponenter fx flisetypen og måden den er opsat. Bor du derimod i et nybygget og strømlinet hus, vil et minimalistisk og mere nutidigt udtryk være det rigtige valg.

Badeværelset er beklædt med italiensk marmor og fungerer nærmest som et kunstværk i rummet.
MARMOR I STORE SKIVER.
Badeværelset i dette nybyggede hus er beklædt med marmor skåret i store stykker ud af italienske klipper. Marmoren ligner rene kunstværker på badeværelsets gulve og vægge, hvor marmoren også fungerer som rumdeler.
MARMOR OG MESSING I BRUSENICHEN. Den gamle palævilla er renoveret med stor respekt for husets karakter og historie.
MARMOR OG MESSING I BRUSENICHEN.
Den gamle palævilla er renoveret med stor respekt for husets karakter og historie. Arkitekten har brugt gamle teknikker og materialer af høj kvalitet bl.a. her i det nye badeværelse, der har marmorfliser i brusenichen og sort granit på gulvet.

MARMOR

Hvad Marmor er en bjergart og består af kalk.

Udseende Marmor findes i flere forskellige farvenuancer. Mest almindelig er dog den hvide med sorte og grålige tegninger i. Hvert eneste stykke marmor har et unikt mønster. Overfladen er glat, men ikke blank og skinnende som slebet granit.

Fordele Marmor er et smukt og naturligt materiale med et unikt mønster og farvespil. Desuden er det et let genkendeligt materiale og meget eksklusivt.

Ulemper Da marmor er porøst og lavet af kalk, optager det let farve, hvis du spilder på det. Desuden kan du på grund af kalkstrukturen ikke rengøre det med syre, hvorfor det er besværligt at gøre rent. Herudover er det et dyrt materiale.

Anvendelse Marmor kan være smukt i store flader. Det kræver dog meget rengøring og vedligeholdelse, hvis du belægger din bruseniche med det. Brusenichen er nemlig et udsat sted, hvor det er rart at kunne bruge en syreholdig kalkfjerner.

Rengøring Brug ikke syreholdige produkter. Ikke engang på armaturet over en marmorflade, da det kan dryppe ned. Brug i stedet en opvredet klud dyppet i vand med sæbespåner. Kalk kan fjernes med skuremiddel, en børste eller en glasskraber.

CEMENTFLISER

Hvad En cementflise er en flise støbt i cement.

Udseende Cementfliser er ofte dekoreret med mønstre eller i en farve. Som eksempel kan nævnes de meget populære marokkanske fliser.

Fordele De mange mønstre og former og farver, giver uanede muligheder for at skabe et anderledes og personligt udtryk.

Ulemper Cementfliser optager let fedt fra mennesker og omverdenen. Fedtet trænger med tiden ned i flisen, hvorfor den efter mange år godt kan ændre farve, og gulvet kan få et uensartet udtryk, da alle fliser ikke bliver udsat for lige meget fedt. Fliserne bliver dog ikke fedtede at røre ved, da det trænger helt ned i materialet.

Anvendelse Fliserne kan bruges på både vægge og gulve i alle rum. Du skal dog huske at beskytte det mod kalk og fedt med en overfladebehandling. I rum som badeværelset, hvor fliserne bliver udsat for vand er det vigtigt, at du tilfører en epoxyfuge. På den måde undgår du, at der trænger vand ind i flisen fra fugen. Er flisen imprægneret vil vandet nemlig heller ikke kunne komme ud igen, hvorfor der vil dannes fugtskade.

Rengøring Cementfliser skal rengøres med et ph-neutralt rengøringsmiddel.

HVILKE FLISER TÅLER SYREHOLDIGE RENGØRINGSMIDLER?

 

TÅLER SYRE

- Granit

- Glasmosaik

- Lavasten

- Glaseret keramisk flise

- Uglaseret keramisk flise

 

 

TÅLER IKKE SYRE

- Travertin

- Terrazzo

- Marmor

- Cement

- Skifer

 

GLASMOSAIKKEN HAR PERLEMORSSKÆR. Et ældre byhus i Aarhus er genopbygget med nye og gamle materialer, der har givet huset et helt unikt udtryk.
GLASMOSAIKKEN HAR PERLEMORSSKÆR.
Et ældre byhus i Aarhus er genopbygget med nye og gamle materialer, der har givet huset et helt unikt udtryk. Væggene i det nye badeværelse er beklædt med fine, perlemorsskinnende glasmosaikker.
BADEPLATEAU MED SORTE MOSAIKKER.  Det gamle hus fra 1900 blev totalrenoveret fra kælder til kvist og fik bl.a. et nyt badeværelse på 1. sal.
BADEPLATEAU MED SORTE MOSAIKKER.
Det gamle hus fra 1900 blev totalrenoveret fra kælder til kvist og fik bl.a. et nyt badeværelse på 1. sal. Badekarret er bygget ind i et højt plateau, der er beklædt med sorte glasmosaikker. De mørke, keramiske gulvfliser giver et spændende modspil til de små mosaikker.

GLASMOSAIK

Hvad Som det fremgår af navnet er glasmosaik lavet af glas. Glasmosaik er ofte små kvadrater på kun få centimeter. For at lette opsætningen er de sat på et net. Efterfølgende skal de fuges.

Udseende Glasset gør dem let gennemsigtige og blanke. De fås i mange forskellige farver, størrelser og former.

Fordele Glasmosaik er nemt at sætte op, rengøre, og kombinere på kryds og tværs.

Ulemper De mange fuger kan være svære at få til at sidde overfor hinanden og være i samme størrelse. Mislykkes det, kommer det til at se grimt ud, og man kan se, hvor nettene starter og ender. Fugen skal desuden være høj, da du ellers kan risikere at skære dig på de skarpe kanter.

Anvendelse De kan anvendes alle steder i køkken og bad.

Rengøring Glasmosaik kan tåle de fleste rengøringsmidler. Brug opvaskemiddel for at undgå striber på de blankpolerede overflader.

TERRAKOTTA

Hvad Terrakotta er brændt rødt ler, hvilket også har givet den sit navn. Terrakotta betyder nemlig netop ’brændt jord’.

Udseende Terrakotta har en rødlig lerfarve. Det fås dog også glaseret i alle mulige farver. Ikke en flise er ens, hvorfor terrakotta-flisen har et unikt og levende udtryk. Den sær nærmest håndlavet ud.

Fordele Flot og unikt udseende.

Ulemper Terrakotta er meget porøst og ikke særlig stærkt materiale. Pas derfor på, at den ikke skal bære for meget vægt, hvis du lægger den på gulvet. Hvis du taber noget tungt på flisen, vil den ligeledes risikere at knække. Den er heller ikke velegnet til vådrum, da den suger vand. De kan desuden være ujævne i kanten, hvorfor de kan være svære at lægge lige

Anvendelse På grund af dens manglende styrke og vandsugende overflade egner flisen sig bedst som pynteflise. Fx bag håndvasken. Her skal du dog alligevel huske at lægge en epoxyfuge, så der ikke trænger vand ind fra siden.

Rengøring Kan let rengøres med en klud, en børste og almindeligt rengøringsmiddel.

SÅDAN BRUGER DU FARVER

Farvede fliser kan give dit badeværelse mere personlighed og varme. Tænk dig dog godt om, inden du vælger. For bliver du træt af farven, er det både besværligt og dyrt at lave om igen.

Fokusér farven
Begræns de farvede fliser til en enkelt væg fx bag badekarret eller i brusenichen. På den måde får du farve og liv til dit badeværelse, uden at det bliver for meget. Når du begrænser de farvede fliser til små flader, kan du til gengæld tillade dig at vælge en mere vovet og skæv farve.

Lys eller mørk nuance?
Mørke nuancer som sort, grå og brun er kendt som farver, der skjuler skidt og snavs og derfor kan holde sig pæne længe. Men sådan er det ikke nødvendigvis med fliser. I hvert fald ikke når det gælder badeværelsesfliser. Der er nemlig rigtig meget kalk i det danske vand, der sætter sig fast på fliserne, når du har været i bad. En sort eller mørk flise ser derfor hurtigere tilkalket ud end en lys flise. Er du ikke typen, der tørrer brusenichen og gulvet grundigt af hver gang efter brug, kan det derfor være en god ide at vælge en flise i en lysere farve.

Pas på med modefarver
Mosgrønne og brune fliser var populære i badeværelser i 1970’erne. De blev siddende i mange årtier efter farverne var gået af mode og blev nærmest symbolet på dårlig smag. Vælger du en udpræget modefarve, risikerer du at dit badeværelser lider samme skæbne. Derfor er det en god ide at vælge en mere neutral og tidløs farve.

BLÅ LAVASTEN GIVER MODSPIL TIL HVIDE VÆGGE.
BLÅ LAVASTEN GIVER MODSPIL TIL HVIDE VÆGGE.
I arkitektens eget badeværelser er der lagt glaserede lavastensfliser i en smuk, vandblå nuance. Lavastenene går igen i nichen over badekarret.
Bruseniche med fliser med betonlook.
RÅT OG ENKELT.
De store fliser med betonlook giver badeværelset et råt og enkelt look. Og de diskrete fuger, for nærmest fliserne til at gå ud i et. Gulvfliserne hedder Dosts og er købt hos Flisegalleriet.

LAVASTEN

Hvad Lavasten er lavet af størknet lava. Lavaen kommer oftest fra vulkanen Etna på Sicilien.

Udseende Lavasten er mørkegrå og rustikke at se på. Som flise er de dog ofte glaseret i forskellige farver og mønstre. Mange er endda håndmalede, men prisen er så også derefter.

Fordele Meget stærke og modstandsdygtige. Kan fås glaseret i mange forskellige farver og mønstre. Stenen tager som den eneste natursten temperatur efter omgivelserne og kan tåle store udsving i temperaturer, hvorfor mange bruger en flise af lava som pizzasten i ovnen eller som bordskåner. Egenskaben gør desuden, at den kan tåle frostgrader udenfor og holder på varmen indenfor.

Ulemper Fliser af lavasten er meget dyre. Bare en enkelt flise kan koste 600 kr. Man skal derfor grave dybt i pengepungen, hvis man skal lægge dem på et helt badeværelse.

Anvendelse Lavasten er meget modstandsdygtige og kan tåle alt. Du kan derfor bruge dem overalt i din bolig.

Rengøring Lavasten er meget hårdføre og kan derfor tåle alle slags rengøringsmidler.

KERAMISK FLISE MED BETONLOOK

Hvad En keramisk flise er lavet af hårdt brændt ler. 

Udseende Fås i flere grå nuancer og har et farvespil og en stoflighed som beton. De fås i forskellige størrelser, men for at opnå det rå betonlook, der er ved støbte betongulve eller -vægge, kan det være en fodel at bruge store fliser. De findes sågar også i en gulv til loft-udgave.

Fordele Betons rustikke look kan godt tåle, at der  sætter sig lidt kalk på, uden det skriger i øjenene og straks skal rengøres. Fliser i store formater har desuden den fordel, at der er færre fuger. Og netop fugerne er sarte overfor kalk og nedbrydning i en bruseniche. Samtidig er de keramiske fliser ikke helt så ru som beton eller helt så glatte, at de påvirker akustikken.

Ulemper Det er svært at sætte armatur, toiletpapirsholder eller andet op på en stor flise, da den let risikerer at knække.

Rengøring Da det er en keramisk flise, kan den tåle de fleste rengøringsmidler. Vær dog forsigtig med syreholdige kalkfjernere i fugerne.

 

 

 

MØNSTRE OG FORMER

Hvis du ikke har mod på den sprælske farvepalet, kan du give flisebelægningen mere kant ved at lege med mønstre og fliseformer. Men pas på! Komplicerede mønstre kan skabe visuel uro og få rummet til at virke rodet.  

Zigzag, forskudt eller i lige rækker?
Der er uanede muligheder for at lege med former, formater og mønstre, når du sætter fliser op – og udtrykket kan varieres fra roligt til dramatisk. Fliserne kan zigzagge sig op ad væggen eller ligge forskudt. De aflange formater kan lægges som et sildebensgulv, de kvadratiske diagonalt, og endelig kan fliserne monteres i snorlige række, som på et kvadreret papir. Når fliserne ligger forskudt for hinanden hedder det ”i forbandt”. Fliser i forbandt giver et mere livligt og moderne udtryk end når fliserne sidder i nydelige rækker, som man ofte ser i ældre badeværelser.  

Bland flisestørrelserne
Store og små fliser kan sagtens kombineres. Faktisk kan det være en rigtig fin og simpel måde at skabe kontrast og liv i rummet. Tænk dog over, at flisestørrelserne skal passe sammen, fx så bredden af to små fliser inkl. fuge svarer til bredden af den store flise. Det giver nemlig et mere harmonisk og roligt udtryk. Husk desuden at lade fugerne passe sammen i bredde, og at få dem til at mødes.

Mønstre og dekorationer på flisen
Der findes et utal af forskellige mønstre og motiver på fliser. Alt fra de grafiske til de marokkanske og romantiske samt de eksklusive dekoreret af en kunstner. Mønstrede fliser kan være en god måde at gøre et ellers neutralt badeværelse mere spændende. Tænk dig dog grundigt om, inden du vælger. Det er dyrt og besværligt at bliv træt af et mønster. Desuden kan meget komplicerede mønstre virke rodede og skabe uro. Især hvis dit badeværelse er lille.

Fliser med former
Vælger du en flise i en anderledes form, vil fliserne helt af sig selv skabe et fint mønster. Vælg fx en rund flise, eller fliser i formerne harlekin, diamant, hexagon eller blot en meget aflang flise. Formen på flisen kan ligesom størrelsen påvirke rumopfattelsen. Lange fliser på højkant, vil gøre rummet højere, mens de vandret vil strække rummet og gøre det bredere.

KERAMISKE MOSAIKKER I 70’ER HUSET.  Den renoveringsmodne Johan Christensen-villa fik nyt tag med ovenlys og blev indvendigt moderniseret med bl.a. nyt badeværelse.
KERAMISKE MOSAIKKER I 70’ER HUSET.
Den renoveringsmodne Johan Christensen-villa fik nyt tag med ovenlys og blev indvendigt moderniseret med bl.a. nyt badeværelse. Familien prioriterede design og lækre overflader. I brusenichen er der brugt aflange, keramiske mosaikker, der giver et fint modspil til de store gulvfliser.
FLISER MED OG UDEN GLASUR.  Et værelse på 1. sal blev inddraget for at skabe plads til murermestervillaens nye badeværelse.
FLISER MED OG UDEN GLASUR.
Et værelse på 1. sal blev inddraget for at skabe plads til murermestervillaens nye badeværelse. De 7 m2 med skråvægge blev udnyttet optimalt og gav plads til både stor bruseniche og badekar. Væggene er beklædt med blanke, glaserede ”metrofliser”, mens der på gulvet er valgt en mere skridsikker løsning med matte keramiske fliser.

KERAMISK FLISE - UGLASERET

Hvad En keramisk flise er lavet af hårdt brændt ler. Den kan også indeholde forskellige småsten og glas i små stykker.

Udseende Når keramiske fliser ikke er glaserede har de en mat overflade.

Fordele En keramisk flise har samme farve hele vejen igennem, hvorfor den ikke mister farve efterhånden, som den blive slidt. Det  er også en fordel, hvis man kan se siden på flisen. Desuden er den meget stærk.

Ulemper En uglaseret keramisk flise findes kun i få farver og kan være ujævn i kanten. Da den er meget hård, kan den påvirke akustikken.

Anvendelse Da det er en meget stærk og solid flise, bruges den ofte på gulvet – også på offentlige steder. Den kan bruges alle steder – også på badebadeværelset, hvor der bliver vådt.

Rengøring Vask de uglaserede keramiske fliser med sæbespåner og vand. Du kan behandle dem med en olie, så de bliver nemmere at rengøre.

 

 

 

 

KERAMISK FLISE - GLASERET

Hvad En glaseret keramisk flise er lavet af brændt ler, der efterfølgende er glaseret og brændt igen.

Udseende Alt efter hvilket ler og hvilken glasur, der bliver brugt, kan flisen have et blankt eller mat ydre, ligesom den kan være ru eller glat.

Fordele En glaseret keramisk flise er vandtæt og nem at holde pæn og ren.

Ulemper Den glaserede overflade kan gøre gulvet meget glat. Desuden kan glaserede keramiske fliser ofte snyde, da de nogle gange efterligner andre materialer, de faktisk ikke er.

Anvendelse En glaseret keramisk flise kan bruges alle steder. Både i køkkenet i badet og på vægge og gulve.

Rengøring Glaserede keramiske fliser er lette at rengøre og tåler almindelige rengøringsmidler. Fugerne kan dog ikke tåle rengøringsmidler med syre.


Se også disse historier