Mursten er et traditionelt dansk byggemateriale, de fleste enfamiliehuse er bygget af. De kan da også holde rigtig længe uden den store vedligeholdelse - både i forhold til funktion og udseende. Tegl ældes nemlig med ynde og er et klassisk byggemateriale, som de fleste synes er pænt.
Brugte mursten kan derfor også let bruges på ny. Cirka 95% af alle mursten kan genbruges, hvis de blot bliver renset for mørtel. Alle parametre, der giver mursten og tegl en plads blandt de mest bæredygtige materialer, man kan bygge i.
Det er dog primært kun mursten fra huse før 1960, der kan renses. Her er stenene nemlig sat sammen med kalkmørtel, hvor de i nyere huse er bundet sammen af cementmørtel. Cement er hårdere end mursten, hvorfor stenen nemt går i stykker, når de forsøges renset.
Mursten gode til at give et godt indeklima, da de selv kan optage og afgive den fugt, vi mennesker afgiver, når vi bader, ånder, sveder og laver mad.
Tegl bliver dog brændt længe og ved meget høje temperaturer (1050 grader), hvilket kræver meget energi og derfor er dårligt for klimaet.