Billedserie

11 idéer til indretning af dit hjemmekontor

Find et rolig hjørne, byg en niche eller bred dig bag en smuk væg i stuen. Det er vigtigt at skabe en god oase, hvor du kan fordybe dig, når du har arbejde for hånden eller pludselig bliver inspireret. Se 11 vellykkede løsninger til hjemmearbejdspladsen fra arkitekterne her.

1. Det klassiske kontor

Hvis du har pladsen til det, hvorfor så ikke dedikere et helt rum til kontor? I denne herskabslejlighed er hjemmearbejdspladsen blevet prioriteret højt. Stilen og indretningen tager udgangspunkt i lejlighedens herskabelige udtryk, hvor de originale detaljer er bevaret.

2. Med hjemmebibliotek

I denne villa er hjemmekontoret placeret på husets 1. sal, hvor lysindfald fra forskellige vinkler giver et godt arbejdslys. Pladsen er udnyttet ved at placere skrivebordet i en af husets nyrenoverede kviste, mens reolen fra gulv til loft skaber plads til bogsamlingen.

3. Til det mest nødvendige

Du undgår rod, når bordet er halvt og ikke større end dette, for så er der kun plads til det mest nødvendige som en blok eller en laptop. Samtidig er det en smart måde at skabe en arbejdsplads på minimal plads. Det store vindue med vindueskarm lige over gør, at det ikke føles helt så småt og trængt. Huset er tegnet af arkitekt Uffe Topsøe-Jensen.

4. Kontor med mange funktioner

Den indbyggede alkove i egetræ er både smuk og muliggør mange funktioner i det lille rum for enden af huset - blandt andet en hjemmearbejdsplads. Med en hylde hele vejen hen øverst i alkoven kan dit bord altid være ryddeligt og pænt. Boligen er tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup.

5. I bøgernes skygge

En reol uden bagvæg er en god skillevæg til at skabe zoner i et rum eller dele et i to, hvis du har for få rum. Reolen kan bruges på begge sider og er transparent, der hvor man ikke sætter noget. På den måde kan dagslys og kontakt til resten af boligen bibeholdes, samtidig med at man kan få ro til sit arbejde. Her i huset ombygget af arkitekt Allan Lorenzen er det løst smukt med en indbygget reol i egetræ og et langt bord, der fortsætter på begge sider af reolen og ligeledes er indbygget.

6. Naturligt arbejdslys

Lys er vigtigt, når du arbejder. Og et mørkt lille rum kan være trist at sætte hen i en hel dag. Med ovenlys over skrivebordet kan du fornemme vejrets og årstidernes skiften, samtidig med at du får naturligt lys til dit arbejde. Tænk over risiko for genskin, når du placerer vinduerne eller husk et rullegardin som her i huset af arkitektparret Uffe Topsøe-Jensen og Kira Snowman.

7. Skråkig til haven

I denne tilbygning til et typehus fra 1970'erne har arkitekt Tom Mose skabt en elegant løsning på en pladsbesparende kontorplads. I karnappen er der indbygget et skræddersyet skrivebord i egetræ. Fra hjemmekontoret er der et skråkig til haven og et fint lysindfald, der ikke generer arbejdet ved skærmen.

8. Brug reposen

Har du en repos eller en åben førstesal i dit hjem, så placer dit skrivebord her som her i huset bygget af arkitekt Bjarne Frost. Her kan du sidde for dig selv, men have et flot kig ned i resten af hjemmet og til dets fællesarealer.

9. Kontorhule med udsigt

Villaen her, har været igennem en større om- og tilbygning, som blandt andet gav mulighed for at indrette en lille kontorplads i den nye stue. Familien drømte om en hyggelig hule og valgte derfor at male rummet en smuk, mørkeblå farve. I hjørnet er der isat to små vinduer i skrivebordshøjde, så man kan kigge ud i haven, mens man arbejder. Den svævende bordplade er hjemmelavet af to skuffeelementer fra Trævarernes Fabriksudsalg. Elementerne er bejdset med træolie og har indbyggede skuffer til kontorartikler. Det er arkitekt Tom Mose Petersen, der har stået for ombygningen.

10. Vær i det sociale hjørne

Klar de sidste arbejdsopgaver, mens du stadig er sammen med familien ved at indrette et lille hjørne i køkkenalrummet. Gør ligesom arkitekt Jan Smidt Andreasen og hans hustru Mia Maia Smidt gjort i deres nybyggede funkis hus og mal væggene omkring i en anden farve end resten af rummet for at markere det og give hjørnet en anden stemning.

11. Bag betonen

I arkitekt Rasmus Baks eget sommerhus har han lavet en arbejdsplads forenden af stuen. De to funktioner er adskilt af en væg spartlet i et råt beton-look, der passer til resten af boligen og har indbygget pejs og brændeopbevaring. Ved at bibeholde den åbne forbindelse mellem stue og kontor, opretholdes det lange smukke kig hele vejen gennem huset, hvilket får huset til at virke større. Samtidig kan Rasmus Bak stadig hygge sig med familien i stuen, selvom han arbejder.