Byggeprocessen

Et byggeprojekt kræver masser af forberedelse og ikke mindst koordinering undervejs i processen, så man undgår forsinkelser og holder budgettet. Få overblik over byggeprocessens faser, og bliv klogere på, hvad du kan bruge en arkitekt til, både når bygger om eller til, og når du bygger nyt hus.

Uanset om du drømmer om et nyt hus, en tilbygning, mere dagslys eller en energirenovering, så kan det virke overvældende med alle de ting, som man skal planlægge og koordinere i et byggeprojekt. Samtidig med at det kan være svært at finde hoved og hale i processen, så er det tilmed dig selv, der bærer det juridiske ansvar for at byggeprojektet opfylder alle lovkrav.

For byggeprojekter har deres helt egen kronologi, deres egne spilleregler og ikke mindst de­res helt egne og vidt berygtede fælder, der kan koste både tid og penge, hvis du ikke er tilstrækkeligt forberedt. Men heldigvis kan mange af faldgruberne undgås. Du er godt hjulpet, hvis du følger disse fire råd.  

Søg uvildig rådgivning hos en arkitekt
En arkitekt kan se, hvad huset kan bære – både arkitektonisk og byggeteknisk. Arkitekten kigger også på de praktiske begrænsninger, og din økonomi så du får en original løsning, der passer specifikt til dine behov og dit hus.

Byg efter detaljerede tegninger og beskrivelser
Lad aldrig håndværkerne bygge efter dine egne spontane ideer eller skitser. Send ideerne en tur omkring tegnebor­det hos en arkitekt, så du har detaljerede tegninger og beskrivelser af dit bygge­projekt. Det mindsker risikoen for misfor­ståelser.

Lav skriftlige aftaler med håndværkerne
Sæt aldrig håndværkerne i gang med ar­bejdet, før I har lavet skriftlige aftaler om pris og omfang. Hvad skal håndværkeren levere, i hvilken kvalitet, til hvilken pris og hvornår? Som udgangspunkt skal hånd­værkeren levere præcis det, der er be­skrevet i projektmaterialet.

Hold skarpt øje med byggeriet
Vend aldrig ryggen til byggepladsen. Selv det bedste og mest præcise projektma­teriale er ingen garanti mod byggesjusk. Derfor anbefaler vi, at du overlader an­svaret for tilsyn med byggeriet til din arki­tekt.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.