1. Invester i god kvalitet og fremtidssikre løsninger, også selvom det måske ikke umiddelbart er den billigste løsning.
2. Vælg naturlige materialer med et lavt CO2-aftryk som fx træ, linoleum, og kork. Kig efter dokumentation fx Svanemærket eller EU-Blomsten, der er hhv. et nordisk og EU reguleret miljømærke, der vurderer produktets livscyklus og miljøvenlighed.
3. Tænk over, hvilken træsort du bruger. Undgå de eksotiske træsorter, som vokser langsomt og skal transporteres langvejs fra. Vælg i stedet en nordisk træsort eller en hurtigtvoksende plante som bambus. Hold øje med, at træet er mærket FSC eller PEFC, hvilket er din sikkerhed for, at træet er fældet i et bæredygtigt skovbrug.
4. Vælg overfladebehandlinger, der forlænger levetiden på materialer og gør den nemmere at vedligeholde. Eksempelvis er det nemmere at vedligeholde oliebehandlet træ pletvist fremfor lakeret, som kræver en total slibning, når lakken er slidt igennem. Sørg for, at overfladebehandlingen ikke gør det vanskeligt senere at benytte andre typer overflader eller genbruge materialet.
5. Køb dansk og handl lokalt! På den måde støtter du danske virksomheder, så pengene bliver i landet. Samtidig skal køkkenet ikke transporteres langvejsfra.