Billedserie

Opbevaring af brænde

Brug brændestablen som et dekorativt element, der skaber hygge i din boligindretning eller i din have. Bliv inspireret af de kreative eksempler her.

En væg af brænde

I det nybyggede hus tegnet af arkitekt Thomas Hjort er der lidt over tre meter til loftet i køkkenet, og derfor kan brændestablen strække sig højt mod loftet. Brændestablen er placeret i en niche, hvor den fremstår som en dekorativ væg i køkkenet.

Indbygget i facaden

Under trappetrinene, der leder op til husets terrasse, har arkitekt Rasmus Bak tegnet en stor niche til opbevaring af brænde. Så stor en mængde brænde vil være svært at opbevare indendørs, derfor er nichen ikke bare en flot detalje, men også en praktisk løsning.

Minimalistisk holder

Den minimalistiske holder, der består af en sort metalbøjle, lader brændestablen stå frit i rummet. Brændestablen bliver på den måde til en skulptur i den store stue. Huset er tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen.

Brændeovn gav inspiration til niche

I huset designet af arkitekt Rasmus Skaarup har den indbyggede brændeovn på halvvæggen givet inspiration til den matchende niche. Begge er af jern, og nichen har fået samme højde som brændeovnen - en flot visuel detalje. Desuden er nichen let af rengøre for snavs fra brændestablen.

Opbevaret i stolpen

Arkitekt Rasmus Bak har givet brændestablen plads i stolpen, hvor den får en næsten skulpturel værdi. I mange hjem kan en stolpe være en irriterende nødvendighed, men her har brændeovn og tilhørende brænde gjort stolpen til en flot detalje. Stolpen opdeler hjemmets køkkenalrum mellem stue, spiseplads og køkken.

Simpelt, men effektfuldt

I denne ombyggede taglejlighed har arkitekt Einar Seerup valg en simpel løsning med en sort træramme, som benyttes til opbevaring af brænde klods op af boligens brændeovn. Resultatet er både smukt og simpelt.

Tekstur på tekstur

Under ombygningen af denne fantastiske bolig har arkitekt Jesper Korf haft kontakten til naturen i højsædet. Villaens skorsten skærer hele vejen igennem huset, og den naturlige skiffer i kombination med den opstablede brænde tilføjer et lag af teksturer, og binder inde og ude sammen.

Overgang mellem stue og kontor

Hjemme hos arkitekt Rasmus Bak er der tænkt over detaljen. I overgangen mellem stue og kontor er der skabt en niche til brænde. På den måde er det gemt væk, når man kigger fra stuen mod kontoret, men en fin detalje, når man bevæger sig fra det ene rum til det andet.

Familiens åndehul i Nordjylland.

På Nordjyllands østkyst ligger dette nyopførte sommerhus. Bebyggelsen består af tre bygninger. Et hovedhus, et redskabsskur og en fritliggende sauna, der med deres indbyrdes placering skaber et lukket gårdrum med masser af kroge til ophold. Gårdrummet er disponeret så det altid er muligt at finde et område med sol og læ, og der er også blevet plads til en niche til familiens brænde.