Brug brændestablen dekorativt i boligen

Brug brændestablen som et dekorativt element, der skaber hygge i din boligindretning eller i din have. Bliv inspireret af de kreative eksempler her.

Af: Ida Pedersen
Foto:
Pia Enghild, Andreas Mikkel Hansen, Christina Kayser Onsgaard

Opbevaring af brænde

En væg af brænde

I køkkenet er der lidt over tre meter til loftet, og derfor kan brændestablen strække sig højt mod loftet. Brændestablen er placeret i en niche, hvor den fremstår som en dekorativ væg i køkkenet.

Se mere fra huset her.


Indbygget i facaden

Under trappetrinene, der leder op til husets terrasse, er der lavet en stor niche til opbevaring af brænde. Så stor en mængde brænde vil være svært at opbevare indendørs, derfor er nichen ikke bare en flot detalje, men også en praktisk løsning.

Se mere fra huset her.


Minimalistisk holder

Den minimalistiske holder, der består af en sort metalbøjle, lader brændestablen stå frit i rummet. Brændestablen bliver på den måde til en skulptur i den store stue.

Se mere fra huset her.


Opbevaring af brænde

Overgang mellem stue og kontor

I overgangen mellem stue og kontor er der skabt en niche til brænde. På den måde er brænden kreativt gemt væk, når man kigger fra stuen mod kontoret, men en fin detalje, når man bevæger sig fra det ene rum til det andet.

Se mere fra huset her.


Brændeovn gav inspiration til niche

Den indbyggede brændeovn på halvvæggen har givet inspiration til den matchende niche. Begge er af jern, og nichen har fået samme højde som brændeovnen - en flot visuel detalje. Desuden er nichen let af rengøre for snavs fra brændestablen.

Se mere fra huset her.


Endeløse rækker

Brændestablen er nybygget i lærketræ og kører som en skulptur rundt om hele huset og danner det grønne opholdsrum. Der går lang tid før du løber tør for brænde med denne fine løsning!

Se mere fra huset her.


Opbevaring af brænde

Opbevaret i stolpen

Brændestablen har fundet plads i stolpen, hvor den får en næsten skulpturel værdi. I mange hjem kan en stolpe være en irriterende nødvendighed, men her har brændeovn og tilhørende brænde gjort stolpen til en flot detalje. Stolpen opdeler hjemmets køkkenalrum mellem stue, spiseplads og køkken.

Se mere fra huset her.


Simpelt, men effektfuldt

I denne ombyggede taglejlighed har man valg en simpel løsning med en sort træramme, som benyttes til opbevaring af brænde klods op af boligens brændeovn. Resultatet er bøde smukt og simpelt.

Se mere fra lejligheden her.


Tekstur på tekstur

I denne fantastiske bolig er kontakten til naturen i højsæde. Villaens skorsten skærer hele vejen igennem huset, og den naturlige skiffer i kombination med den opstablede brænde tilføjer et lag af teksturer, og binder inde og ude sammen. 

Se resten af villaen her.


Stilren brændestabel i prisbelønnet bolig

I dette hus, som er en moderne fortolkning af bondegården, har arkitekten gået efter den stilrene præsentation af brændestablen. Møblet, som danner rammen om brændet er udført i røget eg - et materiale som går igen flere steder i boligen. Boligen er blevet belønnet med arkitekturprisen Iconic Award 2019 i kategorien Innovative Architecture. 

Se hele den flotte bolig her


Se også disse historier