Giv din bolig karakter og stemning med smukke materialer

De hvide, glatte lofter og vægge får konkurrence i boligen i disse år, hvor der er stort fokus på materialer, man kan røre, dufte og forkæle øjet med. Bliv inspireret af arkitekternes mange gode ideer her og få en bolig, der taler til sanserne og er fuld af karakter.

Af: Marie Kiersgaard Espersen
Foto: Andreas Mikkel Hansen, Christina Kayser Onsgaard og Pia Enghild

Fuld af kontraster

Miks naturmaterialer og kunstmaterialer som her i den gamle lade ombygget af arkitekt Hanne Lind-Bonderup. Den moderne halvt transparente væg af plastik mod det gamle, originale loft med træspær giver en vild kontrast med masser af karakter og stemning til boligen. På samme måde spiller de varme trævægge flot op mod det kolde beton på vægge og gulv.

Se mere fra boligen her


Byg det ind

Hiv masser af træ ind i boligen, ved at fylde den med indbyggede træmøbler. Det er både smukt, praktisk og bæredygtigt. I boligen her af arkitekt Allan Lorenzen går reoler, skabe og skrivebord ud i et med væggene og vinduesrammerne. Og alt er i det lækreste egetræ, der kan holde sig smukt i generationer, hvis boligejerne passer godt på det.

Se mere fra boligen her


70’er vibrationer

Murstensvægge er tilbage i boligen og bidrager med 70’er-vibrationer og New Yorker-stemning til indretningen. Her i huset tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen er valgt en grågul mursten fra Petersens Tegl, der står flot til det smukke akustikloft af trælameller og trægulvet i samme lyse nuance.

Se mere fra boligen her


Farverigt modspil

Fremhæv boligens materialer med farverige detaljer i interiøret eller på husets flader. Her i huset tegnet af arkitekt Jesper Korf er en hel væg og en fremtræden stolpe malet vinrød for at give modspil til de tykke betonvægge og imponerende træloft.

Se mere fra boligen her


Blød trævæg

Giv varme og liv til et rum ved at beklæde en væg med krydsfiner. I huset her har arkitekt Tom Mose Petersen samtidig udnyttet træets smidighed og lavet en blød runding for enden af væggen, der venligt inviterer besøgende videre ned ad den lange, smukke gang.

Se mere fra boligen her


Invitér facaden indenfor

Skal du udvide dit gamle hus med en ny tilbygning, så bevar det gamle hus’ facade indenfor. Det giver en ærlighed og masser af historie til huset, samtidig med at du får glæde af murens stoflighed og stemningsfulde overflade. Her er det arkitekt Kim Pretzmann Olesen, der har bevaret sit gamle statslånshus' facade, da han byggede flere kvadratmeter på.

Se mere fra boligen her


Som et kunstværk

Natursten som marmor, skifer og granit er enormt smukke og kan sagtens bruges på gulv, vægge og andre flader i boligen. I store mængder kan det dog virke lidt voldsomt og tungt, men på badeværelset virker det mere naturligt at skeje helt ud med sten. Det har arkitekt Rasmus Bak gjort på badeværelset her, hvor det hvide marmor beklæder både gulv og vægge. De imponerende tegninger får marmoret til at ligne rene kunstværker.

Se mere fra boligen her


Ikke kun god lyd

Lydisolerende Troltekt-plader er ikke kun gode for lyden, de giver også boligen et løft med masser af tekstur og stemning. Her i den ombyggede bondegård af arkitekterne Uffe Topsøe-Jensen og Kira Snowman er pladerne sammen med de store rå saksepær i loftet og det rå betongulv med til at understrege gårdens simple og uprætentiøse stemning.

Se mere fra boligen her


Formbart beton

Beton har været utroligt populært i boligen de seneste år. Især som gulv. Men med betons meget formbare evner kan det også sagtens bruges på vægge, som møbler eller trappe. Det har arkitekt Rasmus Bak udnyttet her i huset, hvor det rå beton er brugt flittigt og giver et simpelt og koldt modspil til det varme og mere traditionelle materiale egetræ.

Se mere fra boligen her


En klippe i stuen

Lad elementer fra husets ydre fortsætte indenfor i boligen. På den måde skaber du sammenhæng mellem ude og inde. Her er det skorstenen i et ombygget hus af arkitekt Jesper Korf, der fortsætter indenfor med sin grove skifer-beklædning. De grove klippelignende sten skaber masser af stemning i stuen.

Se mere fra boligen her


Omringet af krydsfiner

Hvorfor overhovedet have en eneste hvid flade, når man kan beklæde både vægge, loft og gulv med træ? I annekset her tegnet af arkitekt Martin Kallesø er der, hvor end øjet kigger hen, smukke plader af østenfiner. Selv på klædeskabets skydelåger. Træet, der kun er brudt af sorte vinduesrammer, skaber en rolig stemning og forbindelse til naturen og alle træerne udenfor.

Se mere fra boligen her


Materialemiks i 60’er-stil

Miks forskellige materialer på kryds og tværs og gerne mørke med lyse som her i boligen tegnet af arkitekt Allan Lorenzen. Egetræet op af de mørke mursten sender en direkte tilbage til 60’ernes typehuse. Bordpladen i grå natursten lyser op og giver ekstra stoflighed i den mørke køkkenkrog.

Se mere fra boligen her


Klart fokus

Brug materialerne til at sætte fokus på vigtige flader og linjer i arkitekturen. Det har arkitekt Rasmus Skaarup gjort i det nybyggede hus her, hvor det imponerende loft slet ikke havde været det samme uden de lange trælister, der peger op mod husets kip.

Se mere fra boligen her