Træhuse

Gå på opdagelse i vores store tema om træhuse. Her finder du masser af indhold med inspiration til hvordan du skaber en bolig med træ og hvilke muligheder du har for at benytte træ i din bolig.

Træhuse virker enkle og lette, og det naturlige materiale gør dem charmerende, autentiske og varme. 

Der er mange positive ting at fremhæve omkring træhuset, så vi forstår godt, at deres popularitet forsat er voksende. Træhuset har et stort arkitektonisk potentiale og der findes utallige måder at gribe det an på. En arkitekt kan guide dig ift bæredygtighed og udtryk, så du kan komme i hus med din træ-drøm. Se med her på siden og bliv inspireret til et hus bygget af træ.

Modsat vores nabolande Norge, Sverige og Tyskland, har vi i Danmark ikke den store tradition for at bygge boliger i træ. Sandsynligvis fordi vi ikke er velsignet med store skovområder, men derimod har masser af ler i jorden, som vi har brændt og bygget huse af gennem århundreder. 

Men i de seneste år har der været en stigende interesse for træhuse og det at bruge træ i boligen.

Udover at være et bæredygtigt alternativ til traditionelle murede huse eller betonbyggeri, så er træhuse både smukke, sunde og billige at bygge. Bliver et træhus vedligeholdt ordentligt, kan det holde i mange år og materialets fleksibilitet og mange forskellige udseender åbner op for et spændende arkitektonisk potentiale. 

Her på siden kan du se nogle af arkitekternes bedste bud på huse i træ og blive klogere på materialet.