Bad

Få rum i boligen skal kunne så meget på så få kvadratmeter som badeværelset.

Det skal både være pænt, praktisk og let at gøre rent, ligesom det skal fungere til det hurtige bad, timer med velvære og travle morgener, hvor hele familien på skift skal til. Det er derfor ekstra vigtigt, at du indretter dit badeværelse med omtanke. Få masser af inspiration og råd fra arkitekterne til dit badeværelse her på siden.

Vægge, gulve, fuger, klinker, fliser, toilet, badeværelsesmøbler, brusearmatur, håndvaskarmatur, vådrumszoner, belysning, love og regler… Der er mange ting at joinglere med, når du planlægger et nyt badeværelse!

Badeværelset er et af de dyreste rum i din bolig, og også et hvor der skal være styr på det tekniske, da der ellers kan opstå store skader på din bolig. Derfor er det vigtigt at få lagt en solid køreplan for dit projekt, inden du går i gang.

Prøv at dele projektet op i en række faser – det gør det lettere at holde overblik og træffe beslutninger på det rette tidspunkt:

PLANLÆGNING

Udseende
Hvordan skal dit badeværelse se ud? Kan du drage erfaring fra dit sidste badeværelse? Hvad fungerede godt og hvad fungerede knapt så godt? Hvad har du brug for af opbevaring? Skal du kun have brus, eller skal du have et badekar – måske med jacuzzifunktion? Skal I være flere der bruger rummet på en gang – så skal i måske have to brusere, eller en dobbeltvask.

Skal nogle af funktionerne skifte placering? Skal badeværelset flyttes eller udvides? Hvor meget kan/skal evt. genbruges fra det gamle badeværelse? Måske har du helt frie hænder, hvis du starter fra bunden i et nyt rum?

Gør dig grundige tanker om rummets funktioner, inden du begynder at drømme og messingarmaturer og marmorklinker, for det kan være afgørende for, hvad dit budgetter efterlader rum til.

Budget 
Du skal tage stilling til hvor mange penge du kan/vil bruge på projektet. Er der nok til alle dine ønsker?
Husk at efterlade rum til en buffer i budgettet, hvis der skulle opstå uforudsete udgifter. Du skal sikker have fat i banken i denne fase.

Rådgivning
Det kan være en rigtig god idé at du tager en arkitekt med på råd, for badeværelset er som sagt dyre kvadratmeter, og de skal derfor helst være så funktionelle og smukke som muligt. 

Arkitekten kan også hjælpe dig med love og regler, nødvendige forsikringer, indhentning af tilbud og kontakten til håndværkerne både før, under og efter arbejdet er udført.

Valg og indkøb af materialer
Alt efter hvad du har det bedst med, så kan du selv indkøbe materialer eller få håndværkeren til det. Bemærk at garantien og priser på materialerne kan afhænge af, hvem der har indkøbt dem, så rådfør dig med arkitekten, inden du shopper amok.

UDFØRELSE

Den rigtige rækkefølge
Det er vigtigt at vælge den rette rækkefølge for opgaverne, når du laver nyt badeværelse. Det er både dyrt og besværligt at lave tingene om, hvis de ikke er udført efter forskrifterne.

AFLEVERING

En grundig gennemgang af arbejdet
Når håndværkerne er færdige, så skal arbejdet gås efter. Badeværelset skal tjekkes efter for fejl og mangler – og det er både kosmetiske og byggetekniske. Det er derfor en rigtig god idé at have en erfaren rådgiver med, hvis du vil være sikker på du ikke overser fejl og mangler, som kan have store konsekvenser efterfølgende. 

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.