
Artikel
Bæredygtigt byggeri handler om at minimere ressource- og energiforbruget, så du skåner miljøet mest muligt, når. Men hvilke materialer skal du gå efter, hvis du vil gøre din bolig mere bæredygtig, og hvordan energirenoverer du bedst muligt? Det kan du blive klogere på her, hvor vi har samlet eksempler på bæredygtig arkitektur og samtidig giver inspiration og gode råd til materialevalg og energiforbedringer.
Bæredygtigt byggeri vinder mere og mere indpas i folks bevidsthed, når der skal bygges – ikke mindst fordi byggeriet er og bliver en af de største syndere, når det gælder forværring af vores klima. Bæredygtighed handler både om at tænke over den miljøbelastning, som bygningen giver fra opførelse til nedrivning og at sikre at bygningen er god at opholde sig i.
Forskellige certificeringer såsom Svanemærkning, DGNB-certificering, Cradle-to-cradle-certificering, BREEAM og LEED har alle retningslinjer for hvordan en bygning kan opnå deres bæredygtighedscertificering. Det samme gælder hvis du går efter, at dit byggeri skal opnå eksempelvis lavenergiklasse 2020.
Men først og fremmest er god arkitektur med til at sikre, at der træffes de rigtige beslutninger om at nedbringe bygningens energiforbrug og nedbringe behovet for opvarmning og elektricitet, og sørge for den rette mængde ventilation. Valget af materialer spiller også en stor rolle for boligens bæredygtighed og der findes i dag en masse bæredygtige byggematerialer på markedet, som kan medvirke til at nedbringe belastningen for miljøet. Det er også værd at indtænke materialernes holdbarhed, og hvordan bygning kan og skal vedligeholdes. Sidst men ikke mindst er det også muligt at indtænke elementer som solceller, jordvarme eller regnvandsopsamling på en måde som kommer både boligejer og miljøet til gode.
Bæredygtig arkitektur skal altså sikre at boligen er funktionel, rar at være i og at den kan indrettes til at opfylde både dine behov og fremtidens.
Du kan læse mere om bæredygtigt byggeri her.
Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.