Ny førstesal

En ny førstesal kan give dig mere plads, lys og en bedre udsigt uden at tage plads fra haven. Men før du bygger til i højden, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Læs med her, og få gode råd og inspiration til at bygge en helt ny førstesal.

En ny 1.sal er en god mulighed for at få en bedre udsigt fra din bolig, og kan være en god investering, hvis du alligevel skal skifte tag. Derudover er det relativt nemt at lade byggeriet foregå i etaper.

Men inden du begynder at drømme om førstesal på dit hus, skal du tjekke, om lokalplanen og eventuelle servitutter på ejendommen spænder ben for dit projekt. Du kan selv kontakte kommunen, men det kan være rart at have en arkitekt med på sidelinjen allerede i den indledende dialog med kommunen. Du kan søge om dispensation, hvis det ikke er tilladt at bygge 1.sal på din bolig.

Du skal du også overveje, om førstesalen passer til din økonomi og husets konstruktion.

Prisen og byggeperioden er som udgangspunkt nogenlunde den samme for en tilbygning og en førstesal.

Men hvis husets nuværende konstruktion ikke kan bære en førstesal og skal forstærkes, kan det fordyre projektet. Det er derfor en god ide at få en ingeniør til at lave geotekniske undersøgelser og beregninger af både jordens og konstruktionens bæreevne.

  • Undersøg, hvad der er lovligt og teknisk muligt – søg hjælp hos arkitekt eller bygningsrådgiver.
  • Få tegnet et skitseforslag med økonomisk overslag.
  • Tal med din bank, og få afklaret økonomien.
  • Søg byggetilladelse (på grundlag af skitser og beregninger).

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.