Projekt

Bæredygtig luksusvilla i tre niveauer med skræddersyede detaljer

På en skrånende grund i Palisades øst for Washington DC er denne 850 m² luksusvilla placeret ind i terrænet og skaber privat have og poolområde på en ene side samt modtagelse og indgang på den anden.

Villaen fordeler sig over 3 plan, hvorfra udsigten konstant iscenesættes. Ankomsten til villaen sker i stueplan på den høje side af grunden, hvor den dobbelthøje udsigtsstue med overdækket terrasse er placeret i gavlen. Herfra kan man via den store spindeltrappe fordele sig til den private 1. sal med værelser eller til parterreetagen hvor køkkenalrum flyder ud til haven og pool området.

Villaens base i in-situ støbt beton tackler terrænspringet, og skaber en lysgård ved spindeltrappen, så rummes gennemlyses. Ovenpå betonbasen er det udkragende træbeklædte volumen med saddeltag placeret og skaber overdækninger i parterreetagen. Fra basen vokser det store centrale pejseelement i beton op gennem etagerne og fungerer som rumskabende element.

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Sebastian Schroers