Køkken

Dit køkken er både et madværksted og et mødested. Her laver du mad, fejrer begivenheder
og er sammen med din familie. Dit køkken skal kunne bruges til lidt af hvert. 
Det er derfor vigtigt, at du tænker ekstra godt over, hvordan du indretter dig.
Kig med her og kom rundt i alle køkkenets hjørner og kroge.

Bliv klogere på køkkener her

Går du med køkkenplaner og -drømme, har du garanteret allerede en ide om, hvilken stil dit køkken skal være i. Og måske også hvilken farve, hvilke greb og hvilket køkkengulv, der skal være. Men inden du svinger med dankortet og ringer til håndværkerne, skal du lige gå en masse skridt tilbage. Der er nemlig mange (mange!) andre overvejelser og beslutninger, du skal igennem. Overvejelser, der muligvis vil vende helt op og ned på dine nuværende planer.

For hvor mange personer er I typisk, der laver mad derhjemme? Skal der være plads til

børnene i køkkenet, eller er du helst fri? Handler I dagligt eller én gang om ugen? Er I mest til take-away eller laver I gourmetmad fra bunden?

Er du typen, der hellere vil smide dig på sofaen efter aftensmaden end bruge en halv time på at forkæle din træbordplade med olie?

Og hvad med huset? Har du overvejet, hvilket køkkendesign der vil klæde din hustype? Der findes et hav af ting, du bør tage stilling til. Alt det kan en arkitekt hjælpe dig med.


Reportage: Kreativitet og genfødte kvadratmeter i herskabslejligheden

Med stor opfindsomhed og en mere nutidig planløsning har arkitekt Julie Trier Brøgger opdateret Helen Hilario Jønssons stemningsfyldte herskabslejlighed. Ombygningen har givet plads til en drøm af et køkken, kastet lys i alle hjørner og sat liv til kvadratmeter, der nærmest var døde, efter børnene var flyttet hjemmefra. 


Reportage: Tilbygning i kælderniveau med flere sidegevinster

Hos arkitekt Bjarne Frost blev huset tilbygget med et køkkenalrum i kælderniveau. Alligevel virker rummet ikke som kælder. Underetagen er, takket være masser af lys, udgang til gårdhave og gennemtænkt sammenhæng med resten af huset et af familiens absolutte favoritrum.

Giv plads til børnene i køkkenet

Køkkenrum er hjerterum og er i dag blevet boligens centrale opholdsrum, der skal rumme langt flere aktiviteter end bare madlavning. Det er derfor vigtigt at tænke de gode og børnevenlige løsninger ind fra starten. Få vores tips her. 


Vælg rigtigt fra starten: 7 flotte bordplader til dit køkken

Din køkkenbordplade bliver udsat for meget: bolledej, skarpe knive, tomatsovs, vand og varme gryder. Det er din daglige arbejdsplads, men samtidig også en stor flade, der skal være pæn at se på. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rigtige, der passer til dine behov. Se med her, og bliv klogere på syv typiske materialer til køkkenbordet. 


Reportage: Vokseværk i lejligheden

Da familien begyndte at vokse, fik Roland Schlosser og Alexandra Faleberg mulighed for at lade deres lejlighed vokse med. Med hjælp fra arkitekt Stig Ørum Christensen lagde de to lejligheder sammen til én. Nu har de masser af lys, et samlende køkkenalrum og plads til familien på fem.


3 arkitekter: Sådan har vi indrettet vores egne køkkener

Hør arkitekternes tanker i forhold til stil, materialer, placering og funktioner i dagligdagens flow samt om køkkenets vigtigste skuffe: Fornødenhedsskuffen.


4 fantastiske køkkener

Uanset, om du skal i gang med den helt store køkkenrenovering, eller du blot har brug for et par hurtige idéer til en køkken-makeover, er der masser af inspiration at hente her. Kig med, og få idéer til indretning, stil, farver og materialer.


Arkitektens råd til dit køkken

Arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg har lavet mange køkkener i sit arbejde som arkitekt og designer. Her fortæller han om snedkerkøkkener, som han har stor erfaring med.

Reportage: Nyt hus med gammel sjæl

Et ældre hus fik ny tilbygning og blev samtidig ført tilbage til sit oprindelige udseende. Et nyt køkkenalrum, med et moderne, enkelt køkken med store bordflader i composit, forbinder nu de to afdelinger. 


Inviter farverne ind i køkkenet

Uanset om du er til kradse retro-farver eller blide pasteller, er farver en simpel måde at give indretningen kant og personlighed. Læs med her, og få inspiration til hvordan, du bruger farver i køkkenet.


Reportage: Moderne tilbygning til romantisk træhus

Et gammelt træhus fik en opgradering og et helt nyt køkken-alrum med en stor køkkenø i stål. Se hvordan gammelt og nyt bindes sammen her. 


9 ting du skal vide, før du indretter dit køkkenalrum

I køkkenalrummet er vi sammen med venner og familie og taler om dagens gode og dårlige begivenheder over et godt måltid. Men et køkkenalrum er ikke automatisk et dejligt sted. Der er rigtig mange ting, du skal være opmærksom på, før det passer til dig og din dagligdag. Se med her, og undgå de største køkkenkiks.


Reportage: Kærlig forvandling af 60’er huset

Familien Solmer faldt pladask for et nedslidt 1960’er-hus i Espergærde. Med hjælp fra en arkitekt blev huset forvandlet til en lys og lækker familiebolig for fem, hvor det nye køkkenet er landet i den ene ende af det åbne stuerum, nærmest udgangen til terrassen, så  familien kan spise i det fri en stor del af året.


10 lækre køkkener

En central køkkenø, en specialdesignet emhætte og masser af smukke materialer. Drøm dig væk i dette store udvalg af flotte køkkener, og find masser af inspiration til dit eget.


Reportage: Lille tilbygning med stor effekt

Selvom man har mange kvadratmeter at boltre sig på, er det ikke altid, at man kan få sin bolig til at fungere. Det var lige nøjagtig problemet for Lone og Rune. Deres 80’er-hus bestod af to fløje - som slet ikke hængte sammen. Nu er køkkenet blevet husets centrale rum, der binder det hele sammen.


9 pæne stænkpaneler, der beskytter dit køkken

Beskyt dit køkken og giv det ekstra karakter med et stænkpanel i et flot materiale over kogepladerne. 


Reportage: Syv meter køkken: sort træ og rå beton

God plads, praktisk indretning og utraditionelle materialer er nøgleordene i dette køkken, der er indrettet, så dagligdagen bliver så let som mulig for en familie med to børn.


Sådan indretter du et godt køkken, når pladsen er trang

Det kræver lige dét ekstra at indrette et lille køkken. Arbejdsgange og opbevaringsplads er vigtige parametre for at sikre køkkenglæden. Bliv inspireret af de fine eksempler på vellykkede små køkkener her. 


Reportage: Fra værksted til wellness

Et tomt atelier ved Ejer Bavnehøj blev forvandlet til en æstetisk bolig. Køkkenet ligger i åben forbindelse med spisestuen, og har en pragtfuld udsigt over haven og det omgivende landskab. Nyd udsigten her.


5 gode gulve til dit køkken

Dit gulv har stor betydning for dit køkken og skal både være funktionelt og passe æstetisk til dit hjem. Se med her og find ud af, hvilket gulv der skal lægge bund til dit køkken.


Hvad koster i et nyt køkken?

Et køkken koster ofte mere, end man lige tror. Næst efter badeværelset er det nemlig det dyreste rum i en bolig. Det skyldes de mange rør og elinstalationer, som kræver håndværkerhjælp og er svære at flytte rundt på. Bliv klogere på, hvilke udgifter du skal regne med til et nyt køkken, hvor du kan spare og hvor du ikke må spare.


Reportage: Varme og intimitet i vinkelhuset

Køkkenalrummet er familiens hjerterum. Og selvom det er mindre end deres forrige, har de rigeligt med plads. Det minimalistiske sorte køkken mod den mørkeblåvæg står i fin kontrast til de varme messingdetaljer og gennemgående træflader i boligen. Se det fantastiske køkken her. 


7 tips til det perfekte viktualierum

Hvem drømmer ikke om at have sit eget spisekammer? Viktualierummet eller spisekammeret er blevet et populært ønske i mange boliger. Og det er ikke så underligt! Her får du 7 tips til det perfekte viktualierum.


10 unikke køkkener

Er du træt af dit gamle køkken? Så er der masser af inspiration at hente her. Oplev alt fra tidens populære, mørke træsorter til farver i 70'er-stil og masser af snedkerkøkkener med lækre detaljer. 


Reportage: Nyt liv på bondegården

Drømmen om at forene hverdagens høje tempo med ro og natur fik arkitekterne Kira Snowman og Uffe Topsøe-Jensen til at købe en gammel gård, som de kunne renovere fra bunden. Se hvordan køkkenet i den moderne bondegård tager sig ud.


Sådan får du et bæredygtigt køkken

Bæredygtighed optager mange i dag - ikke mindst når de bygger. Og det er ikke uden grund, for byggeriet er en af de største udledere af CO². Her giver vi dig tips til, hvordan du tænker bæredygtighed ind i dit køkken. 


Reportage: Fra mørk og kedelig til lys og lækker

Kig indenfor i denne ombyggede lejlighed, hvor rum, farver, lys og funktionalitet går op i en højere enhed. Sådan har det ikke altid været. Se, hvordan ejeren forvandlede de triste m² til en lækker drømmebolig.


10 gode opbevaringsløsninger til køkkenet

Stegepander, krydderier, kaffemaskiner, kogebøger og ikke mindst sulte børn. Der skal være plads til meget i et køkken, hvilket kalder på de helt rigtige opbevaringsløsninger. Bliv inspireret af 10 kreative og funktionelle løsninger, som du finder på siden her.


Reportage: Kærlighed til træ

Med stor respekt for de oprindelige detaljer har arkitekt Pernille Arends totalombygget sit arkitekttegnede hus fra 1955, som er fyldt med detaljer i træ. Så det nye køkken skulle selvsagt også bygges i træ. Se resultatet her. 


FØR OG EFTER: Se 3 forvandlede køkkener

Det er imponerende, hvad en ombygning med hjælp fra en arkitekt kan gøre ved et køkken. Se tre forvandlede køkkener og få indblik i arkitekternes tanker bag.


Reportage: Orden i det labyrintiske hus

Det begyndte som et sommerhus i 1920. Tre generationer og adskillige om- og tilbygninger senere overtog familien det renoveringsmodne hus, der med sine 253 m² hulter-til-bulter-rum krævede et par skarpe arkitektøjne. Den tværgående væg, der tidligere delte huset i to, er nu væk, og køkken og stue er slået sammen til ét langt rum og en lange panelvæg er husets nye rygrad. Bag de diskrete låger gemmer sig bl.a. spisekammer.


10 emhætter, der faktisk er pæne

Et godt sug er vigtigt i køkkenet, så madosen ikke breder sig og luften holdes ren og frisk. Men ligeså rare emhætter er at have, ligeså grimme og klodsede ser de ofte ud i køkkenet. Det kan dog sagtens løses på en flot måde. Lad dig inspirere af 10 flotte emhætter her.


10 skønne køkkener fuld af farver og lækre materialer

Ovenlys, snedkerløsninger og flotte farver. Der findes masser af muligheder, når du skal skabe det helt rigtige køkken. Vi har samlet 10 flotte køkkener, der har hver deres kendetegn og charme. Se de fine eksempler og bliv inspireret her.


Reportage: Et studie i opbevaring

For arkitekt Stig Ørum Christensen var det et mantra at lave snedkertilpassede opbevaringsløsninger i ægte materialer, da han og hustruen totalrenoverede deres lejlighed. Se det smukke køkken i røget eg.


Sådan bruger du træ i køkkenet

Træ er et levende og smukt materiale, som giver stemning og varme til alle boligens rum. Kig med her, og få inspiration til hvordan du bruger træ i køkkenet. 


Reportage: Arkitekttegnet til typehus-pris

Familien havde slet ikke i tankerne, at en arkitekt kunne tegne et hus til dem, som de kunne betale. Men arkitekten Rasmus Skaarup fik dem på andre tanker, og resultatet er et personligt hus, med et køkken i bæredygtigt bambus.


8 hvide køkkener, der bestemt ikke er kedelige

Hvide køkkener har ry som kedelige, "det sikre valg" og typisk dansk. Men et hvidt køkken behøver ikke være lig med et fantasiløst og uæstetisk sind. Se 8 køkkener fra arkitekterne her, der er klædt i hvidt, men stadig er smukke og spændende at se på.


Luk naturen ind i dit køkken

Hvad enten det er i sommerhuset eller derhjemme og ud til en strand eller bare din lille baghave er det dejligt at mærke dagslyset og årstidernes skiften i køkkenet. Og den gode kontakt med naturen kan inspirere til mange flere stunder med mad under åben himmel. Se 9 flotte køkkener her, der inviterer naturen indenfor.