Dit køkken er både et madværksted og et mødested. Her laver du mad, fejrer begivenheder
og er sammen med din familie. Dit køkken skal kunne bruges til lidt af hvert.
Det er derfor vigtigt, at du tænker ekstra godt over, hvordan du indretter dig.
Kig med her og kom rundt i alle køkkenets hjørner og kroge.
Går du med køkkenplaner og -drømme, har du garanteret allerede en ide om, hvilken stil dit køkken skal være i. Og måske også hvilken farve, hvilke greb og hvilket køkkengulv, der skal være. Men inden du svinger med dankortet og ringer til håndværkerne, skal du lige gå en masse skridt tilbage. Der er nemlig mange (mange!) andre overvejelser og beslutninger, du skal igennem. Overvejelser, der muligvis vil vende helt op og ned på dine nuværende planer.
For hvor mange personer er I typisk, der laver mad derhjemme? Skal der være plads til
børnene i køkkenet, eller er du helst fri? Handler I dagligt eller én gang om ugen? Er I mest til take-away eller laver I gourmetmad fra bunden?
Er du typen, der hellere vil smide dig på sofaen efter aftensmaden end bruge en halv time på at forkæle din træbordplade med olie?
Og hvad med huset? Har du overvejet, hvilket køkkendesign der vil klæde din hustype? Der findes et hav af ting, du bør tage stilling til. Alt det kan en arkitekt hjælpe dig med.
Med stor opfindsomhed og en mere nutidig planløsning har arkitekt Julie Trier Brøgger opdateret Helen Hilario Jønssons stemningsfyldte herskabslejlighed. Ombygningen har givet plads til en drøm af et køkken, kastet lys i alle hjørner og sat liv til kvadratmeter, der nærmest var døde, efter børnene var flyttet hjemmefra.
Hos arkitekt Bjarne Frost blev huset tilbygget med et køkkenalrum i kælderniveau. Alligevel virker rummet ikke som kælder. Underetagen er, takket være masser af lys, udgang til gårdhave og gennemtænkt sammenhæng med resten af huset et af familiens absolutte favoritrum.
Din køkkenbordplade bliver udsat for meget: bolledej, skarpe knive, tomatsovs, vand og varme gryder. Det er din daglige arbejdsplads, men samtidig også en stor flade, der skal være pæn at se på. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rigtige, der passer til dine behov. Se med her, og bliv klogere på syv typiske materialer til køkkenbordet.
Da familien begyndte at vokse, fik Roland Schlosser og Alexandra Faleberg mulighed for at lade deres lejlighed vokse med. Med hjælp fra arkitekt Stig Ørum Christensen lagde de to lejligheder sammen til én. Nu har de masser af lys, et samlende køkkenalrum og plads til familien på fem.
I køkkenalrummet er vi sammen med venner og familie og taler om dagens gode og dårlige begivenheder over et godt måltid. Men et køkkenalrum er ikke automatisk et dejligt sted. Der er rigtig mange ting, du skal være opmærksom på, før det passer til dig og din dagligdag. Se med her, og undgå de største køkkenkiks.
Familien Solmer faldt pladask for et nedslidt 1960’er-hus i Espergærde. Med hjælp fra en arkitekt blev huset forvandlet til en lys og lækker familiebolig for fem, hvor det nye køkkenet er landet i den ene ende af det åbne stuerum, nærmest udgangen til terrassen, så familien kan spise i det fri en stor del af året.
Selvom man har mange kvadratmeter at boltre sig på, er det ikke altid, at man kan få sin bolig til at fungere. Det var lige nøjagtig problemet for Lone og Rune. Deres 80’er-hus bestod af to fløje - som slet ikke hængte sammen. Nu er køkkenet blevet husets centrale rum, der binder det hele sammen.
Et køkken koster ofte mere, end man lige tror. Næst efter badeværelset er det nemlig det dyreste rum i en bolig. Det skyldes de mange rør og elinstalationer, som kræver håndværkerhjælp og er svære at flytte rundt på. Bliv klogere på, hvilke udgifter du skal regne med til et nyt køkken, hvor du kan spare og hvor du ikke må spare.
Køkkenalrummet er familiens hjerterum. Og selvom det er mindre end deres forrige, har de rigeligt med plads. Det minimalistiske sorte køkken mod den mørkeblåvæg står i fin kontrast til de varme messingdetaljer og gennemgående træflader i boligen. Se det fantastiske køkken her.
Stegepander, krydderier, kaffemaskiner, kogebøger og ikke mindst sulte børn. Der skal være plads til meget i et køkken, hvilket kalder på de helt rigtige opbevaringsløsninger. Bliv inspireret af 10 kreative og funktionelle løsninger, som du finder på siden her.
Det begyndte som et sommerhus i 1920. Tre generationer og adskillige om- og tilbygninger senere overtog familien det renoveringsmodne hus, der med sine 253 m² hulter-til-bulter-rum krævede et par skarpe arkitektøjne. Den tværgående væg, der tidligere delte huset i to, er nu væk, og køkken og stue er slået sammen til ét langt rum og en lange panelvæg er husets nye rygrad. Bag de diskrete låger gemmer sig bl.a. spisekammer.
Et godt sug er vigtigt i køkkenet, så madosen ikke breder sig og luften holdes ren og frisk. Men ligeså rare emhætter er at have, ligeså grimme og klodsede ser de ofte ud i køkkenet. Det kan dog sagtens løses på en flot måde. Lad dig inspirere af 10 flotte emhætter her.
En gammel funkisvilla fik en overhaling og udsigt til fjorden. Det nye køkken i tilbygningen er lyst og enkel, kun brudt af kulørte elementer såsom lamper, vandhanen, og klinker genbrugt fra husets gamle køkken. Den tidligere ejer har hentet dem i Italien, hvor de er lavet af en kunstner, der var elev hos Picasso.
Køkkenlåger skal kunne klare meget: At blive smækket i, når du er sur eller bare skal hurtigt ud af døren, kunne åbnes let, hvis du er træt, og kunne se pæne ud, selvom du har små gæster med fedtfingre på besøg. Køkkenlåger skal holde til dagligdagen og store begivenheder. Se med her og bliv klogere på, hvilken låge der passer til dig og dit liv.
Hvad enten det er i sommerhuset eller derhjemme og ud til en strand eller bare din lille baghave er det dejligt at mærke dagslyset og årstidernes skiften i køkkenet. Og den gode kontakt med naturen kan inspirere til mange flere stunder med mad under åben himmel. Se 9 flotte køkkener her, der inviterer naturen indenfor.